fbpx

MILAN JUNIOR CAMP
DAY 2018

17-18 март

Какво е CAMP DAY?

На 17 и 18 март футболният център Висмара в Милано за поредна година бе домалкин Milan Junior Camp Day 2018. За участие в заключителния турнир на най-талантливите деца участвали в Milan Junior Camps 2017, на официалната база на детско-юношеската секция на AC Milan дойдоха 306 деца от 55 страни от целия свят.

Сред тях и 14 бългачета, които заедно със своите родители бяха най-голямата група на форума

На официалното откриване на събитието, успех и незабравими преживявания на всички деца, пожела вечният капитан на AC Milan и голям приятел на Milan Academy Junior Camp Bulgaria Франко Барези.

Над 80 треньори от школата на Milan и повече от 40 технически лица от щаба на футболния гранд

участваха в двудневния турнир, в който децата бяха разделени на отбори по възрастови групи.
Нашите представители сред 10-11 годишните бяха Франческо Тодор Калия, Мартин Данев, Стефан Михайлов, Димитър Александров, Борил Григоров, Слави Бакалов, Виктор Иванов и Иван Караборунски. Те изиграха 5 мача с техните връсници от Англия и Мексико и записаха 1 победа, 1 равен мач и 3 загуби.

Новината тук е, че към едно от българските деца, което е направило впечатление с изявите си, има проявен интерес от страна на Милан.

Името на детето ще бъде обявено на предстоящата пресконференция, която ще се проведе в края на месец март в София, на която екипът на Milan Academy Junior Camp Bulgaria  ще обяви и старта на кампанията през 2018 година.
Вторият ден на турнира започна с послание на друг ембематичен футболист на AC Milan - Даниеле Масаро, който препоръча на всички родители да го играят само родители, а футболните дела да бъдат задача на техническите лица и треньорите.

Във възрастовата група на 14-15 годишните имаше 6 отбора. Българските участници  Алекс Корсо, Чарлс Мансия, Цветан Георгиев, Йордан Захов, Йосиф Киуан, и Георги Димитров бяха в отбор Adidas и въпреки дъжда и лошото време се представиха много успешно.

Невероятен момент беше и срещата с легендарния вратар на AC Milan Кристиан Абиати,  на който нашият представител Йосиф Куан имаше възможност да зададе въпрос на български, а с превода му помогна съотборника му Алекс Корсо, който живее в Италия.
В програмата на форума бе включено и посещение в Casa Milan, щаб квартирата на миланския гранд, музея и официалния фен шоп на най-титолуваният клуб в света за последните 50 години. Кулминацията беше в неделния следобяд, когато всички участници и техните родители изгледаха на стадион „Сан Сиро” победата на своите любимци с 3:2 срещу Киево.
Едно от децата част от българската група -  Тодор Калия, заедно с още 10 деца от цял свят, бе избрано да изведе на стадиона футболистите на двата отбора преди срещата и бе допуснато в съблекалнята на Милан, което със сигурност ще остане незабравим спомен за него. Всички деца направиха почетна обиколка на терена, а някои от тях дори си взеха за спомен трева от легендариния стадион.
Дъждът и лошото време през трите дни в Милано не попречиха на децата да изпитат невероятни емоции от срещите си с големите звезди и техни кумири, от възможността да се снимат с тях, както и от уникалния шанс да участват в това голямо футболно събитие, което клуба Милан организира за младите футболни таланти от цял свят.

Представителите на Milan Academy Junior Camp Bulgaria запечатаха в снимки и видеа запомнящите се моменти, които ще останат завинаги в спомените на децата.

Невероятната емоция Milan Academy Junior Camp продължава с два лагера в България през лятото на 2018.

Информация очаквайте на сайта и фейсбук страницата #MilanAcademyJuniorCampBulgaria
 

Всички снимки от Milan Academy Junior Camp Day 2018 може да видите, като отворите галерията.